Esenyurt'ta 2 kişinin öldüğü tekel bayii baskınında 4 şüpheli için 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 1 kez müebbet ve 31 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

ŞÜPHELİLERİN TUTUKLANMA SÜRECİ

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Daha önce tutuklanan 1 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 4'e yükseldi.

Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da yaşanan olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 8 şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından olay günü tekel bayisindeki kavgaya karışan şüpheliler Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer, "nitelikli kasten öldürme" suçundan sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

Olayın ardından kaçan şüphelilere yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan diğer 5 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Servet Özer ve Azat Özer'in yakalanmadan önce kendilerine ait bir inşaat alanında saklandığı öğrenildi.

6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER 6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER

Bir başka zanlının ise tekneyle kaçmaya hazırlık yaptığı, harekete geçmeye fırsat bulamadığı belirtildi.

Yaşananların arka planıyla ilgili alacak-verecek meselesi, daha önceki bir tartışmaya dayanan silahlı yaralama olayı gibi iddialar gündeme geldi.

TARIK ÖZER'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerden Tarık Özer, emniyette alınan ifadesinde pişman olduğunu belirterek, olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babasına 1 milyon 350 bin lira değerinde inşaat demiri sattığını, ödemenin iki senetle yapılması konusunda anlaştıklarını, ilk senedin ödendiğini ancak ikinci senedin zamanında ödenmemesi üzerine yasal yollara başvurduğunu anlattı.

İcrayla ilgili tebligat ulaştığında da Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'in hakaret içerikli paylaşımlar yaptığını ifade eden Özer, yapılan paylaşımı önemsemediğini ancak oğlu ve kardeşiyle görüştükten sonra bu konuyla ilgili konuşmak için tekel bayisine gittiklerini söyledi.

Tarık Özer, çıkan tartışma sırasında silah sesi duyduğunu, kardeşi ya da oğlunun vurulduğunu düşünüp silahı aldığını savunarak, sonrasında yaşananları hatırlamadığını öne sürdü.

Olay günü Tarık Özeri'n oğlu Azat Özer, kardeşi Murat Özer ve kuzeni Servet Özer ile tekel bayisine gittiği, olayın ardından kaçan Tarık Özerin ve oğlu Azat Özer'in bir süre Büyükçekmece'de yine kendilerine ait inşaatta saklandıkları belirlendi.

Yiyecek almak için dışarıya çıkan Tarık Özer'in Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandığı öğrenildi.

Saldırıda kullanılan silahın tutuklanan şüpheli Murat Özer'e ait ruhsatlı tabanca olduğu tespit edildi.