İngiltere'de üniversitede akademisyen olarak görev yapan Antonella Castelvedere, eşi Ertan Ersoy tarafından bıçakla öldürülmesiyle ilgili mahkeme sürecinde ortaya çıkan detaylar kan dondurdu. Cinayet anı ve öncesinde yaşanan kıskançlık krizleri, olayın arka planını aydınlattı. Cinayetten saatler önce, Antonella Castelvedere'nin bir arkadaşına, eşi Ertan Ersoy'un zorlu bir dönemden geçtiğini ve karanlık bir noktada olduğunu ifade ettiği tespit edildi. 

TÜRK AKADEMİSYENİN KOMŞUSUNDAN İTİRAF

İngiltere'de yaşayan Türk akademisyen Ersoy (51), geçen yıl 1 Haziran'da çiftin Colchester, Essex'teki evinde meydana gelen cinayetle ilgili olarak yargılanıyor. Dr. Antonella Castelvedere'nin mutfakta bıçaklanarak öldürüldüğü iddiasıyla karşı karşıya olan Ersoy, cinayeti reddetti. Ancak adam öldürme suçunu kabul etmeyen Ersoy, olayın iddialarına göre, komşusu Tanja Munro, Dr. Castelvedere'nin bıçaklandığı anlara şahİt olduğunu belirtti. Munro, olayın ardından Ersoy'un zihinsel durumunun belirsiz olduğunu ifade etti.Olaya şahit olan komşu Tanha Munro ise, "Bana, 'Sanırım karımı öldürdüm' dedi"  daha sonra karnını tuttu ve mutfağa doğru işaret edip baktı" belirtti. 

EŞİNİ 15 KEZ BIÇAKLADI

Aldatıldığı sanrısı yaşayadığı iddia edilen Türk akademisyen, Karısı Dr. Antonella Castelvedere'i öldürdü. Yapılan incelemelerde, Castelvedere'in vücudunda toplam 15 bıçak darbesi tespit edildi. Komşusu, olayın hemen ardından yerde yatan kadına yardım etmeye çalıştığını ifade etti. Ancak kalp masajı yapmaya çalışırken, Castelvedere'nin boynundaki büyük kesiyi gördüğünü belirtti. Olayın gerçekleşmesi sonrasında yapacağı birşey kalmadığını belirten komşu Munro, Ersoy'un yanına gittiğini ve kendisine "Karım mı" diye sorduğunu açıkladı. 

Savcılığın iddiasına göre,  Ertan Ersoy'un bir arkadaşına, bu sorunu kökten çözmesi için zaman zaman karısını öldürmeyi düşündüğünü söylediği belirtildi. Savcı, bu ifadelerin üzerinden 24 saat geçtikten sonra "Antonella, 24 saat içinde kocası ve beş yaşındaki kızlarıyla paylaştığı aile evinin mutfak zemininde ölü olarak yatıyordu." şeklinde konuştu.

Savcılık, Essex'teki evinde bulunan dinleme cihazının, Ersoy'u yanlışlıkla karısının kendisini aldattığına inandıran bir kayıt içerdiğini iddia etti. Savcı Bay Paxton, bu kaydın, sanığın "karısına karşı öfkesini ve öfkesini körükleyen" "kıskanç, sahiplenici ve kontrolcü" yaklaşım örneğinin olduğunu söyledi. 

ERDOĞAN İLE ÖZEL NE ZAMAN GÖRÜŞECEK? TARİH BELLİ OLDU ERDOĞAN İLE ÖZEL NE ZAMAN GÖRÜŞECEK? TARİH BELLİ OLDU

Daha önce de benzer krizler yaşdığı belirtilen Türk akademisyen, eşinin onu sadakatsizlikle suçladığını söyledi.