Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada "5 yıl önce vaat ettiklerimizi büyük ölçüde tamamlamış olsak da yüzde 20 civarında yapamadıklarımız var. Önce onları tamamlamak isterim. O nedenle diliyorum ki bir dönem daha nasip olursa, bütün bunları tamamlamak isterim." diyerek 24 Mart seçimlerinde tekrardan aday olduğunu duyurmuştu.  Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir için Tunç Soyer’i aday göstermeyeceği iddia edildi.

TUNÇ SOYER ADAY OLMAYABİLİR

Gazeteci Bahar Feyzan, CHP’li belediye başkanlarının yerel seçim adaylıklarının parti içindeki tepkisini ele aldı. Tunç Soyer’in açıklaması hakkında konuşan Feyzan, “Tunç Soyer’in açıklaması çok erken bulunmuş. İzmir’in Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olmayabilir” dedi.

EN UYGUN AÇIKLAMA EKREM BEY'İN

Öte yandan Feyzan, "İstanbul ve Ankara tüm süreçten ayrı tutuluyor CHP'de o yüzden CHP'nin ağırlığı var önemli. En uygun açıklama Ekrem Bey'in açıklaması ama Mansur Bey'e de kimse kırgın değil. Fakat Tunç Soyer'in açıklaması çok erken bulunmuş. İzmir'in Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer olmayabilir." dedi.