DALAMAN’DA YENİ DÖNEM MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI DALAMAN’DA YENİ DÖNEM MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Muğla'nın Dalaman ve Ortaca ilçelerinde düzenlediği başarılı operasyonlar ile uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası haline gelen Dalaman Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ayakta alkışlanacak bir başarıya daha imza attı. Edinilen bilgiye göre, Batman'dan İstanbul aktarmalı olarak havayolu ile Dalaman'a gelen bir zehir taciri, valizinde esrar, toz esrar ve eroin saklayarak ilçeye giriş yapmak istedi. Ancak, Dalaman Narkotik ekiplerinin deneyimi ve çabası sonucu şüpheli şahıs yakalandı.

Bu ciddi başarıdan dolayı Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bir kez daha göğsümüzü kabartıp, vatandaşlarımıza güven ve huzur sağladı fakat bu olay akıllarda birçok soru bıraktı.

Bilindiği üzere havalimanlarında oldukça ciddi güvenlik önlemleri bulunuyor. Peki, bir şahıs rahat bir şekilde farkedilebilecek miktardaki uyuşturucu maddeyi valizine koyarak Batman Havalimanı (BAL)'nda nasıl yakalanmadı. Dahası, Batman Havalimanı (BAL) yönetimi ve güvenliği 1 milyon TL'lik uyuşturucu maddenin bir valizin içerisinde taramalara rağmen uçağa alınmasına ne diyecek? Dalaman Narkotik ekipleri şahsı yakalamamış olsaydı bunun sorumluluğunu kim üstlenecekti? Batman Havalimanı (BAL)'ndan uyuşturucu madde ile giriş çıkış yapmak bu kadar kolay ve farkedilmeyecek durumdaysa, Dalaman'da yapan şahıs daha önce bu Havalimanını kullanarak hangi illere kaç uçuş gerçekleştirdi, yakalanan bu şahıs gibi başka kaç uyuşturucu taciri Batman Havalimanı (BAL)'nı kullanarak uyuşturucu sevkiyatı gerçekleştirdi ve/veya gerçekleştiriyor? 

Konu hakkında en tepeden, en alt kademedeki güvenlik görevlisine kadar Batman Havalimanı (BAL)'nda ciddi bir soruşturma başlatılması ve geriye dönük incelemeler yapılması gerekiyor. 

Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ni bir kez daha kutluyor, yetkilileri kapsamlı bir soruşturma başlatmak için göreve davet ediyoruz.