Mülkiyet hakkı Orman Genel Müdürlüğü'nde (OGM) olan ve Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu ihalesinde, OGM tarafından Dalaman Belediyesi'nin yapmış olduğu pazarlık usulü ihale sonucuna 'olur' verildi. 

Daha önce yerel mahkeme tarafından usulsüzlük tespit edilen ve Danıştay'a taşınan ihalenin davasında da böyle yeni bir sayfa açılmış oldu. Yerel mahkemenin ihale hakkında usulsüzlük tespit ettiği kararda, OGM'nin o dönem ihale için henüz bir karar vermemiş olmasından dolayı, mahkeme ihale hakkında bir karar vermemişti. Gelinen noktada OGM'nin 'olur' kararı vermesiyle sadece ihalenin şekli değil artık sonucu da yargı önünde değerlendirilebilecek. 

DALAMAN’DA FACİA! SUYA DÜŞEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ DALAMAN’DA FACİA! SUYA DÜŞEN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Söz konusu işletmenin taliplilerinden biri olan ve ilk günden bu yana konunun takipçisi olan Dalamanlı iş insanı ise kamunun menfaatini gözetmeye ve devletin zarara uğratılmaması için sonuna kadar gideceğini belirterek, hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtti.



NE OLMUŞTU?

Muğla’nın Dalaman İlçesi’ndeki Boynuzbükü Yat Mola Gazinosu’nun, Dalaman Belediyesi tarafından, kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadan, ihaleye davet edilen 3 tarımsal kalkınma kooperatifinden birine pazarlık usulü ile devredilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Açık ihale usulüyle şeffaf ve Dalaman Belediyesi'nin yani kamunun menfaati gözetilerek yapılması gereken ihale, "dışarıdan birisine gitmesin" düşüncesiyle (Dalamanlı başka taliplilerin de olmasına rağmen) bir tarımsal kalkınma kooperatifine devredilmişti. Yerel Mahkemede görülen davada, ihalede usulsüzlük tespit edilmiş ve söz konusu ihalenin davası Danıştay'da görülmeye başlanmıştı.