Dalaman'da yetkililer uyumaya devam ededursun, Koy ve Kıyı İşgali skandallarına şimdi de 1. Derece Devlet Ormanı ve 1. Derece Koruma Bölgesi'ndeki Güngörmez Koyu'nun satışı skandalı eklendi. Dolandırıcılık başarısı sayılabilecek olay, önce şaşkınlığa sonra tepkiye neden oldu. Dalaman'da, Kapıkargın Mahallesi'ne bağlı Kapudağ Yarımadası'nda bulunan Güngörmez Koyu'nu 5 milyon TL karşılığında satışa çıkaran D.T.'nin sahibinden.com'da verdiği satış ilanı görenleri hayrete düşürdü.

İmar durumunu "Zeytinlik", koyun bitişiğindeki 50 dönümlük araziyi de "zilliyet hakkı" devri üzerinden sattığını iddia eden D.T., internet sitesi üzerinden verdiği ilanda "Satılık Koy" ifadesini kullandı. Yaptığımız araştırma sonucu, zeytinlik olarak belirtilen ve sözde zilliyet hakkı devredilecek olan arazinin 1. Derece Devlet Ormanı olduğu görülüyor. Ayrıca, hem arazi hem de koy Özel Çevre Koruma Bölgesi (Ö.Ç.K.B.) kapsamında. Devlet Ormanı'nı satışa çıkarmasının pişkinliği yetmezmiş gibi Güngörmez Koyu'nun da satışa dahil olduğu, isteyenin "Marina" dahi yapabileceği hatta arazinin de otel, tatil köyü yapımına uygun olduğu belirtilmiş.

Bölgede bitmek bilmeyen talan, yağma ve çökme skandallarına karşı resmi makamların sessiz kalmasına anlam verilemiyor. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve hatta Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kayıtsız kaldığı, harekete geçmediği bu ve benzeri olaylar, vatandaşların tepkisinin artmasına neden olmaya devam ediyor.

Gazetemize gelen bu tür ihbarlar son dönemde giderek artıyor. Kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getirmek adına peşini bırakmadığımız bu skandallara karşı yetkililer harekete geçmese de biz haberlerimizi yapmaya ve hem vatandaşlarımızın hem de ülkemizin milli değerlerini korumaya devam edeceğiz. Adaletin tecelli etmesini umuyor ve bekliyoruz.

İşte Skandal Satış İlanı:

SATILIK KOY

Açıklama

DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ

Dalaman havalimanın tam karşı tarafında bulunan Zilliyet belgeli Güngörmez isimli koyumuz satılıktır.
Arazimiz zilliyetli olduğu için satış muhtardan ve tam garanti olsun diye noterden olacaktır.
Zilliyet üzerinize aldığınızda bu bölgedeki yapılacak ilk kadastro çalışmasında yer sizin üzerinize yazılacak ve tapu sahibi olacaksınız.
Arazimiz 50 dönüm olduğundan otel tatil köyü hatta önüne marina yapmaya uygundur
Yatırımlık bir arazi olup şirketinizin yada kendiniz için ileriye dönük süper bir yatırım olacaktır
Emlakçı,aracı ve gayrimenkul danışmanı arkadaşlar yatırımcılara bu yeri sunabilirsiniz
Detaylı bilgi için lütfen arayınız