Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Zeren, ESKA Evleri yeni üst yönetimi olarak düzenledikleri 2021-2022 Yılı Olağanüstü Site Malikleri Genel Kurul Toplantısı'na gazetemizin kurucusu ve imtiyaz sahibi Metin Gire alınmadı. Mahkeme tarafından parseller arasında bir bağ bulunmadığı gerekçesiyle sitenin mevcut haliyle (içinde aktif yaşayan kişi sayısı) Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre yönetilemeyeceği belirtilmesine rağmen Ömer Zeren ve beraberindekiler tarafından kurulan "yeni Üst Yönetim" KMK'ya göre toplantı düzenlemeye, karar almaya ve hareket etmeye devam ediyor. 

Yapılan bu toplantılarda alınacak kararların site sakinlerini maddi ve manevi etkileyecek olmasının yanı sıra, düzenlenen bu toplantılar ve alınacak kararlar Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre olduğu için kayıt altına alınarak meşrulaştırma çabası güdülüyor.

Edinilen bilgiye göre, sitenin kat maliklerine, yapılan bu toplantılar hakkında posta yoluyla bir tebligat da olmadığı öğrenildi. 

İDDİALARA YER VERİLEN HABERE KARŞI "BASIN", SÖZDE BASINA KAPALI TOPLANTIDA "AJANS"

"Buyurun efendim, çıkın lütfen. Toplantı başladı" ifadesini kullanan Ömer Zeren, "Toplantı basına kapalı mı?" sorumuza "Basına tabiki kapalı" yanıtını verdi. Toplantıya katılan diğer basın mensuplarını işaret etmemizin üzerine, "Onlar basın değiller. Özel olarak toplantıyı çekiyoruz" dedi.

Onların da gazeteci olduklarını vurgulamamızın üzerineyse "O kurumla özel anlaşma yaptık. Tüm toplantıyı basına alıyoruz, kayda alıyoruz" şeklinde konuştu.

Katılan diğer basın mensuplarından bir kişi ise "Haber çekimi yapmıyoruz" karşılığını verdi.

"Bu çekimi gazeteciye mi yaptırıyorsunuz müdür bey?" sorumuza, basın mensubu olan kişi "Ama benim ajansım var. Gazeteyle alakası yok. Özel olarak çalışıyorum" şeklinde cevap verdi.

Basın mensubu olan kişi, yaşanan bu çifte standartı kayda almamızdan rahatsızlık duydu.

DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ DALAMAN EMNİYETİ'NDEN İFTAR YEMEĞİ

Basın mensubu olan kişi, yapılan çekimin gazete ile bağımsız olduğunu iddia etse de, dün ESKA Evleri ile ilgili yaptığımız haberin hemen ardından aynı gazete (haber sitesi) jet hızıyla bize karşı itibarsızlaştırma amacı güden bir yazı yayınlamıştı.

"Müdür bey yakışıyor mu size? Bir basını alıyorsunuz, bizi almıyorsunuz" sorumuzu yanıtsız bırakan Zeren, "Efendim lütfen buyurun" sözleriyle bizi dışarı çıkardı. Öte yandan, özel güvenlik çağırılmasını istedi.

"GİDİN ÜZERİMİZDEN, BİZ SİTE OLARAK BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKARIZ"

O esnada yanımıza gelen Zeren'in ekibinden bir kişi, "Siz neyin peşindesiniz? Toplantı yapılıyor" dedi. Diğer gazetecilerin alındığını söylediğimiz kişi, "Gazeteci değil onlar. Çekim yapıyorlar" ifadesini kullandı. Bu kişi, gazeteci olduklarını bildiğimiz şahıslara yönelik, "Anlaşmalı. Parayla tutuldu. Çekim yapıyorlar. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyoruz ama gidin üzerimizden. Biz site olarak başımızın çaresine bakarız. Yardımınıza ihtiyacımız yok" dedi.

Bunun üzerine yardım peşinde olmadığımızı dile getirdiğimiz kişi, "Kime hizmet ediyorsanız gidin ona çalışın" şeklinde konuştu.

Öte yandan, kaç kişiyle toplanıp bu toplantıyı gerçekleştirdiklerine yönelik sorumuz da cevapsız bırakıldı.

Toplantı başlamadan önce ve toplantı salonundan çıkarılana kadar ki süreçte, toplantıya katılanların Ömer Zeren dahil 11 kişi olduğunu saydık.