Geçtiğimiz haftalarda Haber48’e konuşan Eylem Tan’ın sahip olduğu kurumun eski ortaklarından Özel Eğitim Uzmanı Hilal Coşkun’un dile getirdiği Dalaman Havalimanı yolu üzerindeki kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen otel inşaatına  ilişkin detaylar gün yüzüne çıkıyor.

Hilal Coşkun, iddialarında “Fatma Betül Sayan Kaya’ya bir rezidans hediye ettiklerini dile getirdiğini iddia etti ve “Şu an bitme aşamasında olan Dalaman Havalimanı yolu üzerinde bir ruhsatsız ve kaçak  devam eden otel inşaatı var. Bu otelin işletme  ruhsatının alınması karşılığında yine yüzde 25’inin Fatma Betül Sayan Kaya’ya vereceğini şahsıma ifade etmiştir” ifadelerine yer vermişti.

MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR

CANLARIMIZ YANMASIN!

Haber48 Gazetesi olarak; 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilimizi vuran depremde canımız bu kadar yanmış ve sevdiklerimizi toprağa vermişken, 50 bin 783 canımızı yitirmişken; çok sayıda vatandaşımız yaralanmışken bu ve buna benzer makyajlı çürük yapılarla gelecekte canlarımızın yanmasına göz yummamak adına iddaaların takipçişi olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Muğla ili, Dalaman ilçesi sınırları içerisinde, tapunun 3775 ada/  1 parselinde kayıtlı  normal niteliği zemin + 2 normal katlı otel projesi  iken, 1. Derece deprem bölgesinde çürük raporu bulunan bir yapıya kaçak kat, çatı ve ara eklentiler eklenmesine göz yumulması, ruhsatının süresi dolmuş ve yenilenmemiş bu inşaata, siyasi bağlantılar nedeni ile kaçak ve ruhsatsız inşaatın yapımının devam etmesine göz yumulması  endişe yarattı. Günümüzde Yaşananlar, “Gelecekte beklenen olası bir depremde hayatını kaybedecek olanların hesabını kim verecek?” sorularını akıllara getirdi. Projelendirilen tarihlerdeki deprem yönetmeliklerine göre yapılan ve günümüz deprem yönetmeliklerine uygun olmamasına rağmen  kaçak ve ruhsatsız kat ilaveleri, yeni bina ve yeni havuz inşaatı  yapımı devam eden yapıların çok riskli olduğunu ve yıkılması gerektiği söyleyen uzmanlar bu yapının yüzlerce cana mal olabilecği gerçeğini dile getirmeleri korku yaratmıştır.

PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Dalaman Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü’nün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlçemiz Merkez mahallesi 3775 ada, 1 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan otel inşaatı ile ilgili bilgi verilmesi istenmiş;

‘İlgi dilekçede bahsi geçen taşınmaz üzerinde bulunan otel inşaatına ilişkin Belediyemizce geçmiş tarihlerde düzenlenmiş yapı ruhsatının 5 yıllık ruhsat müddeti dolmuş olup söz konusu yapıya 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16. maddesi doğrultusunda taşınmazın sahibi tarafından yapı kayıt belgeleri alınmıştır. Yapı kayıt belgeleri vatandaşlar tarafından e­devlet sistemi üzerinden yapılan başvurulara istinaden alınmış olup bu süreçte Belediyelere herhangi bir belge sunulmamış; alınan belgelerin Belediyelere sunulma zorunluluğu getirilmiştir. Yapı kayıt belgeleri ile ilgili denetim yetkisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarında olup bahse konu taşınmaz için alınan yapı kayıt belgeleri ile ilgili gerekli denetim Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılacaktır.” Denilmiştir.

DEPREM GERÇEĞİ GÖZARDI EDİLDİ

Taşınmazın sahibi tarafından, e-devlet üzerinden Yapı kayıt belgesi oluşturulurken zorunlu olarak en az 2 adet konması gereken resimlerden de anlaşılacağı üzere, deprem gerçeğinin olduğu günümüzde hiçbir statik hesaba dayandırılmadan ve inşaat tadilat ruhsatı alınmadan ilave katlar, ilave inşaatlar ve ilave havuz yapılmış olması da dikkatlerden kaçmadı.

Google Earts uydu verileri de incelendiğinde 2016 yılından günümüze kadar yapının değişimi gözler önüne serildi.