Muğla'nın Dalaman İlçesinde başlayarak 350 hektar alana yayılan yangının zarar verdiği bölge hakkında önemli imar açıklaması geldi.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde başlayarak, Fethiye İlçesinin Göcek Mahallesi'ne kadar ilerleyen yangın tüm ülkenin gündemine oturdu. Vatandaşlar yangında telef olan binlerce canlı için üzülürken, çok değerli konumdaki ormanlık alanların zarar görmesi akıllara imar ve rant şüphesini getirdi. Sosyal medyadaki paylaşımlarda ve yorumlarda, zarar gören bölgenin imara açılmasına şiddetle karşı çıkan ve yangın henüz tamamen söndürülmemiş olmasına rağmen bu şüphelerini belirterek yeniden ağaçlandırma kampanyası başlatılmasını isteyen vatandaşlar, seslerini siyasilere ve kurumlara duyurmaya çalışıyor.

İMAR VE RANT ENDİŞESİNE KARŞI İLK SİYASİ AÇIKLAMA

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, twitter hesabından 3 madde halinde açıklama yaparak, vatandaşların yüreğine su serpti. Başkan Alim Karaca, zarar gören bölgenin imara açılmayacağını, rant uğruna betonlaştırılmayacağının sözünü vererek bu konudaki ilk siyasi açıklamayı yapmış oldu. Karaca'nın açıklamaları ise şöyle;

"Değerli vatandaşlarımız, #Göcek'te yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın çalışmalarında özveriyle çalışan bütün personellerimize, Sayın Valimiz ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bölgemiz ve ülkemiz için çok değerli bir alan yangından etkilendi.

Bu olayda vatandaşlarımızın kafasını kurcalayan malum konuların olduğunu düşünüyorum. Fethiye Belediyesi olarak, bu alanların birilerine peşkeş çekilmesine, ranta açılmasına göz yumacağımızı kimse düşünmesin.

Göreve gelirken söylediğimiz gibi; denizimize, yeşilimize, memleketimize asla ihanet etmeyeceğiz!"

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?