Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nin Avrupa Birliği'nin desteği ile yürüttüğü 'Demokrasi İçin Medya/Medya İçin Demokrasi Programı' kapsamında, yerel basına yönelik verilen eğitime ev sahipliği yaptı. Menteşe'de düzenlenen ve Yerel Basın ve Demokrasi, Basın Hukuku, Medya ve Demokrasi eğitiminin verildiği programa, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, "Demokrasi İçin Medya, Medya İçin Demokrasi Programı" sorumlusu Igor Chelov, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Eğitim Görevlisi Serdal Çil, "Demokrasi İçin Medya, Medya İçin Demokrasi Programı" Ulusal Komite Üyeleri Avukat Tuncay Alemdaroğlu ve Prof. Dr. Alemdar Korkmaz, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bilgin, "Türkiye'de güvenilir meslekler sırasında geçen yılın sonunda yapılan bir anket ile gazeteciler sondan ikinci sırada yer aldı. Siyasiler olmasa güvenilirliği en az meslek olacağız. Bunların nedeni ilk olarak Türk Basınının siyasallaştırılması, ikiye bölünmüşlük, benim hiç kabul etmediğim yandaş, candaş, paralel gibi tanımlar var. Ben bunların hiçbirini gazeteciye rozet olarak yakıştırmıyorum. Gazeteci illa geometrik bir şekile benzetilmek istenirse doğru diye tanımlanmalı. Doğru çizgisi bizi daha iyi tanımlıyor. Bizim de bu tanıma uygun davranmamız gerekiyor" dedi.

AB'nin projeye 1 milyon 750 bin avroluk bir destek verdiğini ve kaynağın ilk yılında yaklaşık 270 bin avroluk bölümünü yerel basın için kullandıklarını kaydeden Bilgin, bu kapsamda "basın evleri" oluşturduklarını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan ise 2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin çalışmalarından bahsederek, programın Muğla'da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ardından Medya İçin Demokrasi Programı sorumlusu Igor Chelov, programın sunumunu gerçekleştirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Eğitim Görevlisi Serdal Çil tarafından Yerel Basın ve Demokrasi dersi verildi. Program, Basın Hukuku ile Medya ve Demokrasi isimli sunumlar ile devam etti.

MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI