Eğitim Haberleri

MUĞLA'DA ÇOCUKLAR OLİ PROJESİ İLE OLİMPİK SPOR EĞİTİMİ ALIYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, erken yaşta çocuklara sporu sevdirmek amacıyla, 4. sınıf öğrencilerine "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" sunumu yapıldı.

Abone Ol

Mili Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından yürütülen, "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" sunumu, Menteşe Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

PROGRAMA İL PROTOKOLÜ KATILDI

Programa Vali  Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mutlu Uzun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Türkiye Spor Vakfı As Başkanı Seyit Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇOCUKLARIN ERKEN YAŞTA SPOR KÜLTÜRÜ EDİNMELERİ AMAÇLANIYOR

Genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini hedefleyen projede, ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine, "insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fair play ve olimpizm" hakkında bilgiler verildi. Proje sunucusu Sibel Yazgan Tel tarafından verilen, eğlenceli aktivitelerle dolu sunumda, öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi.

BUGÜNE KADAR ULAŞILAN ÖĞRENCİ SAYISI 2 MİLYON

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun projeyle ilgili konuşmasında;

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye’de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan OLİ, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında Olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dâhil edilmiş ödüllü bir proje olmakla birlikte 17 Şubat 2006 tarihinde hayata geçirilen proje ile şimdiye kadar 50’ye yakın farklı şehir ve 5000’den fazla devlet ve özel ilköğretim okulunu ziyaret ettik; 9-11 yaş grubundaki 2 milyonu aşkın öğrenciye ulaştık. Bedene, iradeye ve zihne özgü nitelikleri yücelterek dengeli biçimde bütünleşmeyi sağlayan spor ve olimpiyat  kültürüyle, çocuklarımızın erken  yaşta tanışmasının çok önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

PROJE MASKOTU OLİ ÖĞRENCİLERİ EĞLENDİRDİ

Salondaki tüm öğrenciler, projenin sevilen maskotu 'Oli' ile birlikte dans edip eğlendiler. Programın sonunda, öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Maskot OLİ ile verilen eğitimler hafta boyunca öğrencilerle buluşacak.