Muğla'nın Dalaman ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınında yaklaşık 400 hektar alan zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşların yüreğine su serperek yangında zarar gören bölgelerin kesinlikle imara açılmayacağını söyledi. 

Yangında can ve mal kaybının yaşanmadığını vurgulayan Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu: "Bizi üzen ağaçlarımızı kaybetmiş olmamız, bitkilerimizi, endemik bitki örtümüzü kaybetmiş olmamız, yaban hayatının bir kısmını kaybettiğimiz, bazı teleflerimizin olduğunu varsayıyoruz. Tek üzüntümüz budur. Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum."

ALİM KARACA DA SÖZ VERMİŞTİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, yangında zarar gören bölgelerin imara açılmasının söz konusu olmadığını, ağaçlandırma çalışmaları ve mevcut yeşil alanların korunması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti.

MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR MAZBATASINI ALAN  DALAMAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMALAR