Şahsım ve gazetem adına şunu net ifade edebilirim, "Biz kimsenin ya da hiçbir partinin hangi anlayışla belediyecilik yaptığına, seçim kampanyasını müstakil mi yoksa apartman olarak mı yürüttüğüne dair bir iddiamız, iftiramız, müdahalemiz olmadı, olamaz." Hukukçu" sıfatıyla, menfaati doğrultusunda partiden partiye atlayan, olmayan şeyi olmuş gibi gösterip üzerimizden prim yapmaya çalışan şahıslara halkımızın itibar etmemesini saygıyla dilerim.

İYİ Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Güneş'in, iftira niteliğindeki asılsız ve halkı yanlış yönlendirme amacı güden, mağdur edebiyatıyla sempati toplamaya çalışan paylaşımına cevaptır.

Malumunuz, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken her bölgede olduğu gibi Ortaca'da da yarış kızıştı. Fakat 'bazı' şahısların, halk için siyaset anlayışıyla açıklanamayacak bir 'hırs' ile iftira, çarpıtma ve hakaret dili kullanmasını şaşkınlıkla izledik. Özellikle seçime 2 hafta kala yaşanan olaylar hepinizin malumu...

İTTİFAK HABERİMİZE ÇİRKİN İTHAMLAR GELDİ

20 Mart 2024 tarihinde "ORTACA’DA İYİ PARTİ VE CHP ARASINDA İTTİFAK MI?" başlıklı haberimize, ne yazık ki Sayın İYİ Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Güneş'ten çirkin ithamlar geldi. Sayın Güneş'in, 'yerel siyasette tanınan bir sima olmasına mı üzülsek, İYİ Parti gibi bir siyasi partinin Belediye Başkan Adayı olmasına mı, Avukat olmasına mı yoksa milliyetçi bir geçmişe sahip olmasına mı?' inanın bilemiyorum. Neden mi? 

GÜNEŞ KAMUOYUNU YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞTI

Sayın Av. Recep Güneş, haberimizin ardından 24 Mart 2024 tarihinde, sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderi ile gazetemizi "Yandaş, yanlı ve kalemşör bir yayın organı" olarak tanımlamış. Dahası iftira atmakla suçlayıp, 'İYİ Parti'nin Ortaca'da ittifak yaptığını' belirttiğimizi iddia ederek 'yalan' beyanda bulunmuş ve ne yazık ki bir avukat olarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmıştır.

GÜNEŞ'LE TEZCAN HAL HATIR SORDU MU DEMELİYDİK?

İYİ Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Av. Recep Güneş'e, yanıtlayacağını sanmasam da şu soruları sorma gereği duyuyorum;

Sayın Güneş, "ORTACA’DA İYİ PARTİ VE CHP ARASINDA İTTİFAK MI?" başlıklı haberin başlığını okuyunca bir itham mı algılıyor yoksa haber metni içerisinde, Ortaca'da İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yaptığına dair (bizim bilmediğimiz) kesin bir ifade mi tespit etti?

Sayın Güneş, gazetecinin sorgulama hakkının olmadığını mı düşünüyor?

Sayın Güneş'in yukarıdaki sorulara cevabı olumsuzsa, kendisi Türkçe mi bilmiyor?

Yerel Seçimlerden 11 gün önce, bir gece vakti, CHP ve İYİ Parti'nin Belediye Başkan Adayları arasında yaklaşık 1 saat süren görüşmeye dair aklımıza ne gelmesi gerekiyordu Sayın Güneş? 

"Sayın Evren Tezcan ve Sayın Av. Recep Güneş, gece saat 00:30'da görüşerek hal hatır sordular" mı demeliydik?
Ya da Sayın Recep Güneş, Milliyetçi Hareket Partisi'nden İYİ Parti'ye geçip Ortaca Belediye Başkan Adayı olunca otomatik olarak canının istediği gazeteye ortak olabileceğini, müdahale edebileceğini mi düşünüyor?

* * *

Şahsım ve gazetem adına şunu net ifade edebilirim, "Biz kimsenin ya da hiçbir partinin hangi anlayışla belediyecilik yaptığına, seçim kampanyasını müstakil mi yoksa apartman olarak mı yürüttüğüne dair bir iddiamız, iftiramız, müdahalemiz olmadı, olamaz.". Gazeteci canının istediğini değil, olanı yazar. Öküz altında buzağı arayacak soruyu değil, akla, mantığa ve hayatın olağan akışına en uygun soru neyse onu yöneltir, sorgular.

* * *

Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Ortaca ilçemizde de Yerel Seçimleri, kendini en iyi anlatan, en iyi şekilde hazırlanan, halka en çok hizmeti yapan, en hayırlı olacak olan kazansın. Bu konuya dair bir ibare ekleyerek sanki aday olduğunuz partiye karşı bir tutumumuz varmış gibi algı yaratmanız yine hukukçu kimliğinize yakışmadı Sayın Recep Güneş. 

Hatırlatmak isterim, sizin daha İYİ Parti üyeliğiniz yokken, haber değeri gördüğümüz için sizin haberlerinizi yayımlıyorduk... Sayın Muğla İYİ Parti İl Başkanı Davut Akmeşe'yi, İYİ Parti Muğla Milletvekili Adaylarını, aday adaylarını da konuk aldık.

YANDAŞ DEDİĞİN GAZETEYLE ÇALIŞMAK İÇİN CAN ATIYORDUN

Saltanatım da yok, saltanat sevdam da Sayın Av. Recep Güneş. Ancak anlıyorum ki yine ve yeniden 'ne yazık ki' sizin Güneş doğumuyla birlikte 'işinize geleni saltanata getirme, işinize gelmeyeni sözde saltanatınızdan indirme' gibi tehditvari bir yaklaşımınız var. İşte, siyasette en tehlikeli siyasi modeli de bu.
Sayın Güneş, kardan adamlara karşı savaşadursun, halk için halka karşı olanlarla savaşanlar her zaman galip gelmiş ve gelmeye de devam edecektir...

Son olarak, Sayın Güneş'e yine hatırlatmak isterim; "Yandaş, yanlı ve kalemşör yayın organı" olarak tanımladığın gazete ve şahıs ile hem Mart 2019 Yerel Seçimleri sürecinde hem de daha düne kadar birlikte çalışmak için can atıyordun. Ya ithamların "yalan" ya da bana ve gazeteme yönelttiğin ithamlar seni yansıtıyor.

"Hukukçu" sıfatıyla, menfaati doğrultusunda partiden partiye atlayan, olmayan şeyi olmuş gibi gösterip üzerimizden prim yapmaya çalışan şahıslara halkımızın itibar etmemesini saygıyla dilerim.