Sevgili okurlarım.   
   
Dalaman'da bulunan koylar ve ormanlardaki yasalara ve yönetmeliklere aykırı kaçak yapılaşmanın ve usulsüzlüklerin önüne geçmek adına önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık görevi, sonra da halkın hakkını gözetmekle yükümlü olduğum mesleki görevimin sorumluluğu ile mücadeleye devam ediyorum ve edeceğim.   
   
Dalaman koyları ile ilgili bundan tam bir yıl önce, 3 Ocak 2022 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'na koylarla ilgili kişi ve kurumların yetki ve görevlerini yerine getirmediklerine dair bir ihbarda bulundum. 
   
ORTACA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI VE ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI'NA SUNDUĞUM BU DİLEKÇEYİ 29 MART 2022 TARİHİNDE DALAMAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ'NE DÜZENLENEN OPERASYONDAN YAKLAŞIK 3 AY ÖNCE VERDİĞİMİ BELİRTMEK İSTERİM.    
   
Haber48 Gazetesi olarak bugüne dek Dalaman koyları ile ilgili yapmış olduğumuz haberlerde ve ele aldığım köşe yazılarında koylardaki rant ve talanı sürekli gündeme taşıdık.    
   
Mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olan, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi sınırlarında bulunan Akbük C Tipi Mesire Alanı Tesisi ile ilgili;   
   
15 Ekim 2021 tarihinde yaptığımız haberde; koyun beş yıllık işletilmesine dair sözleşme süresinin 21 Eylül 2021 tarihinde sona ermesine rağmen işletmecilerin koydan tahliye edilmediğini ve koyda yasalara ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde kaçak yapılaşmanın olduğunu belirtmiştik.    
   
Yine Akbük, Göbün, Taşyaka ve Küçük Sarsala koyları ile ilgili sahte vaziyet planı hazırlanarak kanuna aykırı yapıların, kaçak iskele, kaçak binaların yapıldığını ortaya çıkarmıştık.    
   
GEREK DALAMAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ, GEREKSE DALAMAN KAYMAKAMLIĞI KOYLARDAKİ BU USULSÜZLÜKLERİ GÖRMEZDEN GELEREK ADETE ÜÇ MAYMUNU OYNAMIŞLARDI.   


Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'na verdiğim dilekçede görevini kötüye kullanan ve görevinin gereğini yerine getirmeyen sorumlu ve yetkili kişiler ile Sözleşme ve Şartnameye aykırı davrananların Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmalarını talep ettim.   
   
Yazdığım dilekçede şikayetçi olduğum kişi ve konular hakkında Adli ve İdari bir işlem yapılıp yapılmayacağına yönelik şahsıma dönüş yapılmasını, yapılan bilgilendirmeyi de Ulusal Basın ve Dalaman Kamuoyunda paylaşacağını belirttim.   
   
Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı 3 Ocak 2022 tarihinde vermiş olduğum dilekçeyi 8 Aralık 2022 tarihinde yanıtladı.   
   
Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığından tarafıma gönderilen yazılı metinde şu ifadeler yer alıyor;   
   
“Sayın Metin Gire, Teftiş Kurulu Başkanlığımıza hitaplı göndermiş olduğunuz 03.01.2022 tarihli dilekçenizle ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz Müfettişleri tarafından yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda; Soruşturma Raporu düzenlenerek Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, ayrıca iki adet İnceleme Raporu, iki adet Disiplin Soruşturma Raporu düzenlenerek gereği yapılmak üzere ilgili   
birimlere gönderilmiştir. Bilginizi rica ederim.”   


DALAMAN ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ'NE 29 MART 2022 TARİHİNDE OPERASYON YAPILMASAYDI, TARAFIMA CEVAP VERİLECEK MİYDİ? YA DA NASIL BİR CEVAP VERİLECEKTİ?


Şimdi soruyorum; Devletin makamında oturan, kanun yükümlülüklerini yapmakla görevli kişiler neden işlem yapmıyor?  
 
Bölgemiz için mühim olan bu konuyu görmezden gelip sümen altı edenlerin her zaman yaptığım gibi karşısında durmaya ve gelişmeleri sizlere duyurmaya devam edeceğim. 
 
YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE !