İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanı Bilgehan İlhan'ın, sosyal medya üzerinden şahsıma yönelik iftira, hakaret ve tehdit içeren bir takım ifadelerine hitaben...

İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanı Bilgehan İlhan, hakkında yaptığımız 'mektup skandalı' haberinden sonra sosyal medya üzerinden iftira, hakaret ve tehdit içeren bir takım ifadelerde bulundu. Doğal olarak tıpkı gençlere yollanan mektupta olduğu gibi bozuk ve anlaşılmaz bir Türkçe ile...

Yerel seçimde 'ilk kez oy kullanacak' gençlere mektup gönderilerek oy istenmesi başta kulağa normal gelebilir. Ülkemizdeki her siyasi parti bir çok yolu deneyerek vatandaşın dikkatini, ilgisini ve güvenini kazanmaya çalışıyor. Fakat! Sayın İlhan, siz 'ilk kez oy kullanacak' gençlerin kimlik ve adres bilgilerini kimden ve nasıl temin ettiniz? Asıl sorulması gereken soru mektuptaki imla ve yazım hataları değil!

İYİ Parti, Türkiye'deki il ve ilçe teşkilatlarına seçmen bilgilerini mi dağıtıyor yoksa bu sadece İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı veya İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanlığı'nın girişimi mi? Yüksek Seçim Kurumu'nun böyle bir hizmeti mi başladı? Ya da sizin 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'ndan haberiniz yok mu? İlk kez oy kullanacak gençlerin bu verilerine kimlerin erişimi var, bu veriler nerede tutuluyor ve muhafaza ediliyor ve bu veriler seçimden sonra silinecek mi? Bu verilerin başka kişilerin ve/veya kurumların eline geçmemesi için güvenliği nasıl sağlıyorsunuz? Eğer mektup yolladığınız gençlerin verileriyle bir suç işlenirse tüm sorumluluğu siz mi alacaksınız Sayın İlhan? Yoksa İYİ Parti bu yasal sorumluluğu parti olarak üstleniyor mu?

Bir gazeteci olarak benim işim yukarıdaki soruları yöneltip cevap aramak. İftira, hakaret ve tehdit yağdırmak değil. Sahi 'ilk kez oy kullanacak' gençlerin verilerini kimden, nereden ve nasıl aldınız?

Sosyal medyada şahsıma yönelik yazılarınızın hesabını hukuk önünde vereceksiniz Sayın İlhan bunu zaten biliyorsunuz ama yine de yazdıklarınıza cevap vermeyi okuyucularıma ve vatandaşlara karşı bir borç biliyorum.

...

Sayın Bilgehan İlhan, eminim duymuşsunuzdur 'kişi kendinden bilir işi' dolayısıyla siz kendinizi kimlere sattınız, kimin tasma takmasına izin verdiniz bilmem ama şükür Allah'a ne geçmişte ne bugün ne de yarın ben ne satılığım ne maşa.

Ortaca'da, Akıncı Mahallesi ve Gökbel'de sattığımı iddia ettiğiniz arsaları ve buradan benim elde ettiğim kazancı, çekilen krediyi ve yine aynı şekilde benim bu krediden aldığım parayı İSPATLAMAZSAN 'ADAM DEĞİLSİN', ispatlarsan da BEN ADAM DEĞİLİM hatta o gün bir özür mesajıyla gazeteciliği bırakacağım. Hodri meydan Sayın Bilgehan İlhan...

Kimin kimi sevdiği kişilerin kendi kararıdır ama sen bile 'SEVİYOR' yerine 'SEVER' diyebiliyorsun Sayın İlhan... Eminim dürüst, yardımsever, dobra ve kendinden emin insanları halk da seviyordur, diğer canlılar da.

Gelelim asıl konuya...

Madem ben satılık, namussuz ve iftiracıyım... Bu mektup haberinden bir gün önce Ortaca'da Pier Gusto'da neden benimle oturup, kahvemi içip konuştun Sayın Bilgehan İlhan? Öyle ya, ATATÜRK düşmanı, illegal arazi satan, yalancı ve iftiracı bir maşa dediğin insanla niye oturup görüşesin?

Madem ben bu anlattığın kişiyim neden İYİ Parti ve adayınız Sayın Recep Güneş hakkında yaptığımız haberlere ses çıkarmadın, 'bizim haberlerimizi yapmanı istemiyoruz' demedin?

Seninle oturduğumuzda, Ortaca Belediye Başkanı ve yine aday olan Sayın Alim Uzundemir'in okul ziyareti hakkında sosyal medya hesabından yaptığın paylaşım için 'gerek var mı böyle şeylere' diye sorduğumda sen ne dedin Sayın İlhan? 

"Ağabey, bence de gerek yok ama Recep Güneş paylaş dedi, ben de paylaştım. Bel altına düşüren ben değilim, zaten sonradan sildim." demedin mi Sayın Bilgehan İlhan?

Hani ben basılı gazetesi olmayan, sosyal medya çakalıyım ya... 2011-2012 yılları arasında hani sen Uğur Dersanesi'ni kurmuştun ya, hani bana sayfa sayfa reklamlarını yaptırmıştın ya (ki arşivde duruyor hala) Sayın Bilgehan İlhan... Sen o reklamların parasını bile 'ağabey bugün, yarın ödeyeceğim' dedin, üzerine senet verdin. O senetleri de ödemedin, yakalama cezan çıktı, cezaevine giderken kendi akraban bile sana kefil olmadı Sayın Bilgehan İlhan. Son anda bulup buluşturup avukatına teslim ettikten sonra serbest kaldın, biz de paramızı alabildik tam 5 yıl sonra! 

O günden sonra da bana yeni yeni yaklaşmaya çalıştın, insandır şeşer belki düzelmiştir dedim ama hepimizin bildiği o meşhur söz doğru çıktı. 'Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de aynı.'

Rahmetli Hasan Karaçelik ağabeyi senin tanıdığın kadar benim oturup görüşmüşlüğüm var istersen rahmetliyi ağzına dolama. Bu kadar seviyordun da neden yanında değildin? Ben kimseyi kötülemem, önüme belgesi delili gelsin yanlış yapan babam da olsa, oğlum da olsa çıkar haberini yapar 'yanlış' derim. 

...

Gelelim tehditlerine...

Sayın Bilgehan İlhan, 22 Mart gece saat 23:05'te beni arayıp bir takım hakaret ve tehditlerde bulundun ama işin komik yanı aramayı 'WhatsApp' uygulaması üzerinden yaptın. Madem bu kadar dürüst, doğrusun normal arama yapsaydın? Aramada tek kelime etmedim ama merak etme senin her söylediğin netti ve şahidim de var.

Bana, "Sen nasıl haber yapıyorsun Metin Gire, seni Ortaca'da gezdirmeyeceğim sen böyle haberler yapmaya devam et..." dedin ya hani? Bak ben doğru bildiğim, güvendiğim haberlerimi yapmaya, kalemimi oynatmaya devam ediyorum. Ortaca da hava gayet güzel, senin de çıkıp bir dolaşmanı hava almanı öneririm.

Bana, "Ortaca'da sana Allah'ın nefesini aldırmayacağım..." dedin. Bunu bana ilk söyleyen sen değilsin Sayın Bilgehan İlhan. Geçmiş dönemde, Dalaman Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı Sedat Yılmaz da söylemişti, 5 yıl ertelemeli ceza almıştı. Benim asıl merak ettiğim, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı ve İYİ Parti Genel Merkezi teşkilatlarında görevli kişilere "ALLAH'IN VERDİĞİ NEFES" üzerinde imtiyaz hakkı ve gücü mü veriyor?

Son olarak, bana "kokainman, eroinman" gibi ifadeler kullandın. İspatlamazsan "ŞEREF YOKSUNU" biri olarak tanımlayacağım seni. İspata da çok meraklısıysan, kendine de güveniyorsan ben seninle birlikte test yaptırmaya hazırım Sayın İYİ Parti Ortaca İlçe Başkanı Bilgehan İlhan. Buyur gel birlikte teste gidelim. Sonuç senin dediğin gibi çıkmaz, başka sonuçlar da çıkarsa ne yapacağız? :)

Sayın Bilgehan İlhan, sen bana ATATÜRK düşmanı gibi pislik bir iftira atmaya kalkana kadar, önce dön bir bak, ben ve gazetem uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlara karşı nasıl bir tutum sergilemiş kaç tane haber yapmışız. Polis ve Jandarma teşkilatlarına karşı nasıl bir tutum sergilemiş nerede ve kimin yanında durmuşum. Araştırır, okursan belki biraz "DEVLETÇİLİK ve ATATÜRKÇÜLÜK" dersi alırsın... 

Bu memlekette, ben kimin nereye ne kadar pislediğini, kimlerin pisliğinden 'mama' ayıkladığını gayet iyi biliyorum. Merak edersen sana da anlatırım... 

Güneş gibi doğma mottosu olan partinizin ilçe başkanı olarak, 'Güneş'in Ortaca kısmını balçıkla sıvamayı başardın Sayın Bilgehan İlhan tebrikler.