Alim Uzundemir'in tekrar 'Başkan' seçilmesini bir vatandaş olarak tüm halkımız için umut ediyorum. Sayın Recep Güneş'e naçizane iki önerim olacak.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı saatler kaldı. Türkiye'de adaylar süreç boyunca kendilerini ve projelerini açıklamaya çalıştı ancak Ortaca'da durum biraz garip...

Bir gazeteci olarak her zaman herkese eşit mesafede ve tarafsız olmaya özen gösterdim. Doğruya doğru, yanlışa yanlış derken kimin doğrusu ya da kimin yanlışı diye ayrım yapmadım. Ne yazık ki bölgemizdeki siyaset bu tutumdan biraz uzak ya da daha doğru bir tabirle bu tutumdan uzak kişilerin bir yerlere getirilmesi sonucu tehlike altında. 

Mesleğimi bir kenara koyduğum zaman ben de sizler gibi bir vatandaşım. Doğal olarak benim de her insan gibi beğendiğim, beğenmediğim, desteklediğim ve desteklemediğim şeyler var. 
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri süreci bana birçok şeyi gösterdi ya da yeniden hatırlattı. Özellikle insanlar konusundaki tecrübelerimi tazeledim.

* * *

Ortaca Belediye Başkanı ve yeniden Başkan Adayı olan Sayın Alim Uzundemir'i hem bir gazeteci hem de vatandaş olarak uzun yıllardır tanıyor, takip ve takdir ediyorum. Sayın Uzundemir, insan olarak, esnaf olarak, ağabey olarak, dost olarak ve bir aile babası olarak gördüğüm, yaşadığım, bildiğim kadarıyla örnek bir insan. 2019 yerel seçimlerine kadar tanıdığım Alim Uzundemir, Ortaca Belediye Başkanı seçilmesinin ardından sergilediği duruş, söylemleri ve tutumu ile bir kez daha saygı ve sevgimi kazandı. 

UZUNDEMİR'İN TEKRAR SEÇİLMESİNİ UMUT EDİYORUM

Seçim kampanyası süresince, Sayın Alim Uzundemir'in sadece "gençler, halk, Ortaca, yatırım, hizmet" dediğine şahit olduk. Başkanlık süresi boyunca toplam 51 proje bitiren ve 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nin sonucundan bağımsız olarak, gerekli gördüğü birçok şeyi projelendirerek yeni yönetime zaman kazandırmak isteyen Uzundemir'in tekrar 'Başkan' seçilmesini bir vatandaş olarak tüm halkımız için umut ediyorum.

Sayın Alim Uzundemir, yaptığı ve yapmak istediği projeler, hizmetler ya da gençler ve Ortaca için değişmesini, gelişmesini istediği konular dışında bir söylemde bulunmadı. İşte bu, "Seçim Kampanyası nasıl nezaketle ve halk odaklı yürütülür?" sorusuna güzel bir cevap.

ALİM BAŞKANIN NEZAKET SİYASETİ EVREN TEZCAN'DAN DA KARŞILIK BULDU

Siyaset dili çok önemlidir. Bu, hem ülkenin veya bölgenin siyaset ortamını şekillendirir hem de vatandaşın birbirine olan yaklaşımını. Örneğin, Sayın Alim Uzundemir'in 'Belediyecilik' ve 'Halk' odaklı nezaket siyaseti, CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı Sayın Evren Tezcan'dan da aynı şekilde karşılık buldu. Sayın Tezcan da kendi belediyecilik anlayışını anlatırken, 'bel altı vurmadan', 'iftira, suçlama, hakaret' söylemlerini kullanmadı. Sayın Evren Tezcan'ın en takdir edilecek hareketlerinden biri de Cumhur İttifakı'nın Ortaca İlçe Seçim Ofisi'ne ziyareti oldu. Bu ziyarete, Cumhur İttifakı Ortaca Belediye Başkanı ve yeniden Başkan Adayı olan Alim Uzundemir de aynı şekilde karşılık verdi.

Gergin bir seçim ortamı yaratmak yerine, karşılıklı nezaket ve kendi işine odaklanma yolunu seçen, toplumu ayrıştırmak yerine farklı görüşlerde olsak da hoşgörü ile bir seçim süreci geçirebileceğimizi gösteren iki değerli adaya teşekkürlerimi sunuyorum.

* * *

Seçim süreci Cumhur İttifakı ve CHP adayları arasında nezaketle sürerken durum İYİ Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Recep Güneş için pek de öyle geçmiyor.
Sayın Recep Güneş de seçim süreci boyunca pekala kendi projelerini açıkladı, örneğin Halk Ekmek, Halk için Ekmek, Halkın Ekmeği ve Halk Ekmek...

GÜNEŞ, UZUNDEMİR'E DÜŞMANCA BİR TUTUM SERGİLEDİ

Oysa Sayın Alim Uzundemir'in çok daha önceden kurduğu Emek Ekmek varken. Fazla ekmek sağlık açısından iyi değildir. Karbonhidrat, karaciğer yağlanması ve obeziteye yol açar...
İYİ Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Recep Güneş, nezaket siyasetini hiç anlamamış olacak ki tüm konuşmalarında Sayın Alim Uzundemir'e düşmanca bir tutum sergiledi. Karalama, iftira, açık varmış veya hata yapılmış gibi göstermeye çalışarak halkı yanlış yönlendirme yolunu seçti.

Sayın Alim Uzundemir'i "emlakçılık" ile suçlayan Sayın Av. Recep Güneş, popülist bir söylemle satışı yapılan arazileri, satıldığı yılki satış değeri üzerinden açıklayıp, arazilerin bugünkü güncel fiyatları ile karşılaştırma yaparak Sayın Alim Uzundemir'i Belediyeyi zarara uğratmış gibi göstermeye çalıştı dahası iki farklı zamana ait fiyatlar arasındaki parayı sorarak rant imasında bulundu. 

RABBİM BİZİ BU KADAR BİLGİSİZCE HESAP YAPAN ADAYIN BAŞKAN 

Ortaca'daki herhangi bir emlakçıdan daha iyi piyasa araştırması yaptığı görülen Sayın Av. Recep Güneş'in, kur farkı, enflasyon ve özellikle Muğla'daki emlak fiyatlarının her hafta değerlenmesi gibi unsurları yok sayması ise tabii ki beklenen bir yaklaşım.

Rabbim bizi bu kadar bilgisizce bir hesap yaparak bunu seçim kampanyasında rakibini "karalamak" için kullanan bir adayın Ortaca Belediye Başkanı olmasından korusun.
2019 Yerel Seçimleri'nde Ortaca Belediye Başkan Adayı olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Devlet Bahçeli'nin sözlerinden alıntılayarak sormak isterim;

İYİ Parti Ortaca Belediye Başkan Adayı Av. Recep Güneş, "Yapılan onca yatırım ve bitirilen tüm projeleri görmezden gelip, halkımız adına nezaketen bir teşekkür etmek yerine bu şekilde mesleğine yakışmayan yanlış yönlendirmeler ile 'Ne yapmak ve Nereye varmak istemektedir?' Nasıl bir hezeyan, nasıl bir hüsran, nasıl bir husumet Ortaca topraklarında hakimiyet kurmuştur?"

* * *

Sayın Recep Güneş'in, TÜVTÜRK'ün zorunda olmamasına rağmen Sayın Alim Uzundemir ve ekibinin çabaları sonucu Ortaca ve halkımıza araç muayene tesisi yapmasını eleştirmesi akla ve mantığa sığmayan bir çırpınıştır.
TÜVTÜRK'ün özel şirket olmasını, bunun sonucunda da kar amacı gütmesini eleştiren Sayın Recep Güneş, kar amacı güden özel şirketlerin Ortaca'ya tesis açmasını ve yatırım yapmasını istememekte midir? 

Sayın Recep Güneş, TÜVTÜRK'ün alternatifi olarak neye dayanarak, neyi önermektedir. Sayın Güneş, TÜVTÜRK'ün bu tesisi yapmaması durumunda, TÜVTÜRK'ün sağlayacağı istihdam ve/veya ekonomik katkıyı kendi cebinden karşılamayı garanti etmekte midir?

Sayın Recep Güneş'in Belediye Başkanlığı anlayışı, araç muayenesi yaptırmak isteyen ve Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın, Marmaris veya Fethiye'ye gitmesi gerektiğini mi kapsamaktadır?

RECEP GÜNEŞ'E 2 ÖNERİ

Sayın Recep Güneş'in Belediyecilik anlayışı, Ortaca'ya herhangi bir özel şirketin kar amacı güderek yatırım yapması veya tesisis açmasını engellemek üzerine midir?
Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde veya bir sonraki seçimde, seçimi kaybetmesi halinde bu tesisi sırtına sarıp evine götürmeyecek Sayın Recep Güneş. 

Sayın Recep Güneş'e naçizane iki önerim olacak;

-Aynı bölgenin insanıyız ve bence hayatınıza avukat olarak devam etmenizin daha faydalı olacağını düşünüyorum.


-Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz üçüz kardeş gibi olan ilçeler. Halkın da, bu ilçelerin de yatırıma ihtiyacı var. Madem özel sektöre bu kadar karşısınız, "Milliyetçi" duruşunuzu sergileyin ve cebinizden ihtiyaç olan tesisleri yaptırarak ömür boyu ücretsiz hizmete açın. Heykelinizi dikerler, ilk çiçeği de ben bırakırım. Saygılarımla...