16 Şubat 2024’te Zaferin Rengi vizyonda yerini aldı. Tesadüf mü oldu? Öyle mi denk geldi bilmem. Türk futbol tarihine pek merakı olmamışlar için güzel bir alternatifti... Büyükekşi'nin bu filmi vizyonda denk gelmediyse mutlaka izlemesini tavsiye ederiz.

Doğrusunu isterseniz futbola çok meraklı değilimdir. Zaman zaman arkadaşlarıma eşlik etmek için ya da işimle ilgili gündeme bakarken gözüme ilişirse detaylı incelerim. 

2023'te yani Cumhuriyetimizin 100. yılında tam da ekim ayında bir açıklama yapıldı. Hepimiz hatırlıyoruz dün gibi Türkiye Futbol Federasyonu, yaptığı açıklamayla Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Turkcell Süper Kupa maçının 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurdu.

UÇAKLAR DOLUSU GİDİLDİ RİYAD'A

Ardından tarihte güncelleme yapılarak 29 Aralık'a çekildi. Bazı taraftar, kulüp ve yöneticilerin bu karara karşı çıkması üzerine TFF yaptığı açıklamada, "Kulüplerimize gelir getirmesi amacıyla Turkcell Süper Kupa'nın yurt dışında oynanması projesi ve yetkisi Türkiye Futbol Federasyonuna aittir." ifadelerine yer verdi. 

Tüm itirazlar kulak ardı yapıldı. Uçaklar dolusu gidildi Riyad'a. Önce İstiklal Marşı krizi sonra tişört vs derken geri dönüldü.

Sonraki olaylar peşi sıra yaşanmaya devam etti. Sonunda dün yaşanan 1 dakikalık maç sonrası hepimizi rahatsız etti çekilen fotoğraflar verilen demeçler! 

Ama dünden önce arada bir şey daha oldu! 16 Şubat 2024’te Zaferin Rengi vizyonda yerini aldı.

Tesadüf mü oldu? Öyle mi denk geldi bilmem. Türk Futbol tarihine pek merakı olmamışlar için güzel bir alternatifti.

BÜYÜKEKŞİ BU FİLMİ İZLEMELİ

Doğrusu TFF Başkanı olmasının yanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içinde açılan çoğu AVM'de hizmet veren mağazaların sahibi de olan Büyükekşi'nin bu filmi vizyonda denk gelmediyse mutlaka izlemesini tavsiye ederiz.

Galip Kaptan'dan, Sabri Toprak'tan, Demir Bey'den, Peyker'den, Fehmi'den haberiniz olması, onları herkesin bilip tanıması bizi ziyadesiyle mutlu eder. Çünkü inanması güç belki ama onlar ve daha niceleri  olmasaydı birçoğumuz bugün bu topraklarda ne kazanabilir ne de kazandırabilirdik.

FENERBAHÇE'Yİ ÖĞRETTİ

Fenerbahçe'yi ben bilmezdim bana öğretti mesela. Her türlü tehlikeyi göze alıp milli mücadeleye katkı sunan, futbol takımından hepsi subay beş elemanını Sakarya Savaşı'na gönderen, o karanlık yıllarda en güçlü düşman takımlarını ard arda yenerek, ulusuna ümit,  iman aşılayan ve böylece genç cumhuriyetin temel mayasında pay sahibi olan bir spor kulübümüz olduğunu filmden öğrendim. Bilmiyorum belki geç belki erken.

Ulu Önderimiz Atatürk'ün neden "Fenerbahçeliyim" derken onu diğer takımların bir adım önünde tuttuğunu da böylece bilmiş oldum.

"Bunun hatırlanması gerekir" diye düşünüyorum çünkü adı Türkiye ile başlayan Futbol Federasyonu Başkanı olarak siz, vatanperverlerin önünde verdiğiniz resmin her yönüyle farkında mısınız? Emin olamıyorum.  Suudi Arabistan'da Süper Kupa oynatma çabalarınızdan bu yana sıklıkla bunu  düşünüyorum. 

Ama sakın kaygı etmeyin! Ferasetimiz de sabrımız da güçlüdür. Ne yaşadıklarımızı ne de daha önce izlediğimiz filmleri unutmayız. İsteriz ki siz de mutlaka izleyin tabİi ekmeğinizi paylaştığınız çalışanlarınız ile birlikte  Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altındaki imkanlarınızı da kullanarak. Milletinin kudretiyle ayakta duran devlet bizim. Filmi Fenerbahçe Spor Kulübü'nden de temin edebilirsiniz. Bizim için dayanışma, birlik bilinci ve centilmenlik esastır. 

Yoksa etrafta savaş çığırtkanları varken bu filmler nasıl çekilir, bu maçlar nasıl kazanılırdı değil mi?

Velhasılı dostlarım; filmi izlemeyen, izleyip de içine sindirmeyen kimse kalmasın. Güzel film, kaliteli zaman herkese lazım. 

Haydi selametle...