İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Raşit Emir Süer’in paylaştığı Instagram videosunu izleyen “Canan Hanım bu doğru mu? “ diye soruyordu... Videonun çok izlenmesini nasıl okumak gerekir? Doğrusu bilmiyorum.  Fakat bildiğim bir şey varsa, bu video halen yayında. Kaldırılması için bir girişim yok.

Hafta sonu özellikle pazar günleri mail kutum hareketsizdir. Sosyal mecralarda da belli belirsiz bir hareket vardır. O nedenle pek bildirim gelmez ve bakmam. Ancak geçtiğimiz pazar hiç durmadı trafik. Yaş günlerimde olan yoğunluk gibi her yerden mesaj yağdı.

VİDEOYU İZLEYEN "DOĞRU MU?" DİYE SORUYORDU

Bodrum’da olup da İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Raşit Emir Süer’in kendi hesabından paylaştığı Instagram videosunu izleyen “Canan Hanım bu doğru mu? “ diye soruyordu. Doğrusunu ben bilemeyeceğim için Bodrum’da meslektaşım olmasından onur duyduğum Miyase Karlıova’nın kurduğu gruptan (ismi geçen muhatapların hepsi orada olduğu için) sordum.

Kısa zaman geçti üzerinden dolayısıyla belki de basın ekipleri cevap hazırlıyordur diye düşünmek istiyorum. Ancak sorularınızı muhataplara bol şahitli olarak ilettim. Değerli okuyucularım buradan toplu yanıt vermiş olayım. Ben bana yüklediğiniz misyonu yerine getirdim. Gerisi muhatapların tasarrufu ve pek tabii ki seçecekleri yolda gösterdikleri tavır da sizin değerlendirmenize sunulur.

TAVRI BANA PRODÜKSİYONLU PROVOKASYON MANŞETİNİ ATTIRMIŞTI

Bildiğiniz gibi geçen yazılarımda İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Süer’in mevcut Bodrum Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Muğla Büyükşehir Adayı Ahmet Aras ile karşılaşmalarını yazmıştım. Videolardan yansıyan hal ve tavır bana “Prodüksiyonlu Provokasyon” manşetini attırmıştı. İzlediğim videolardan rahatsızım hala. Ancak iddialarla ilgili ısrarlı tekrar ve karşılığında alınan tepkisizlik benim dikkatimi sizin de merakınızı cezbediyor.

SÜER'DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MEHMET TOSUN'A YAYLIM ATEŞİ 

Süer, 262 bin izleme alan yeni videosunda İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Cumhur İttifakı Bodrum Adayı Mehmet Tosun’u işaret ederek “partiden ayrılırken ilçe yönetimi, parti üye listesi ve bozuk yazıcıya kadar her şeyi yanına alarak gitti” diyor. “Teşkilattan herkesi yanına alarak gidince biz 50 aracı kullanacak insan bulamadık” ifadesini ekliyor.

SÜER EVİ TOSUN VE ORTAĞINDAN ALDIĞINI SÖYLÜYOR

Birçok iddia var. İzleyenler bilir. Ancak içinde birisi var ki; bana en çok sorulanlardan biri bu “delillerle sunulan iddia”. İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Süer, Bodrum’da satın aldığı evi Mehmet Tosun ve ortağı Kamil Sezgün'den aldığını söylüyor. Evin alındığı zaman çekilen  fotoğrafı ve şimdiki fotoğrafını paylaşıyor. İki fotoğrafa bakıldığında uzman isimler bana ilettikleri mesajda "projeye uygun olmadığı" görüşünü savunuyorlar. Aksi bir durum mevcut ise, bunu Mehmet Tosun’un açıklaması gerekiyor. 

Ayrıca videoda bir diğer altı çizilen konu; Ahmet Aras ve Mehmet Tosun’un, Raşit Emir Süer tarafından “büyük ortak” ilan edilmesi. Kendi evinin içinde bulunduğu yapının kaçak olduğunu Ahmet Aras’ın da bunu bildiği halde o yapıyı yıkmadığını dile getiriyor.

VİDEONUN ÇOK İZLENMESİNİ NASIL YORUMLAMALI?

Videonun çok izlenmesini nasıl okumak gerekir? Doğrusu bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey varsa, bu video halen yayında. Kaldırılması için bir girişim yok. Bana ulaşan insanların muhataplarına ulaşmamış olması pek olası değil. Muhakkak video muhatapları tarafından biliniyor ve izlendi.

Yanıtsız kalmanın seçmen nazarında nasıl karşılanacağını muhatapların kendi tasarrufu olarak değerlendiriyorum.
Yazımda yer verme sebebim açık; Bodrum’da 152.363 seçmen oy kullanacak,video izlenme sayısı 300 bine yaklaşmış. Pazar günü olmasına rağmen mail kutum bu sorularla dolmuş. Kamuoyuna yansımış ve merakını cezbetmiş bu iddiaların muhataplarınca karşılık bulması kamu vicdanı açısından önemli.

Bodrum'un bu şekilde kaçak yapılarla anılmasından da ayrıca esef duyuyorum.

Seçeceğimiz insana karar verirken bu durumları da terazinin kefelerine koyup kararımızı vermemiz gerektiği görüşünü Bodrum'un yarınları açısından çok kıymetli buluyor ve savunuyorum.

Haydi selametle...