2024 Yerel Seçimleri hakkında bir yerden başlamak gerekiyordu ve ben iktidar kanadından başlamak istedim. Muğla adaylarının hepsini tek tek tüm partiler için yazacak olsam Manas Destanına dönecek. 

Teşbihte hata olmaz hacim büyüklüğü açısından öyle görünse de tabiki içerik zenginliği konusunda Manas Destanının eline su dökemez.

Liyakat, saygınlık, itibar ve özgüven şehrin adaylarında halkın aradığı özellikler malumunuz. Bu kavramlarda sıkıntı yaşayan aday hasbelkader seçilirse mağduriyetlerin altına kendi imzasını atıyor. Çok kez denendi, yaşandı bu durum. 

Muğlalı suyundan, elektriğine, alt yapısından üst yapısına kadar hizmette, tanıtımı yapıp içini dolduramama hususunda turizmde, hoyratlık konusunda inşaatta, madende, layıkıyla dile ve göze getirilmeme alanında kültürde, tarihte çok efor kaybedip yol alamadı. 

İşte bu nedenle; tüm siyasi partilerin aday seçiminde titizlikle yol almasını halkla beraber ısrarla talep ediyoruz! Hal böyle iken arzda karşılığı ne olacak bu talebin? Adaylar açıklandığında hep birlikte göreceğiz.

Bu uzun girizgahın ardından merak ettiğiniz isimleri (tamamen benim tahminlerimi) sizlerle paylaşmak isterim. Tahminlerimin hiçbiri tutmayabilir, hepsi cuk oturdu olabilir. Bize belli bir yüzde çıkarmış olmam da olası. Nihai sonuç, AK Parti İl Başkanlığı tarafından günü gelince açıklanacak. 

Kaldı ki tahmin ettiğim hiçbir isimden destek almadığım gibi kimseye destek vermek amaçlı da adını zikretmiyorum. Bu da böyle biline! Yazıyı AK Parti kulislerinden bana yansıyanlar olarak  değerlendirebilirsiniz.

Aday adaylarının mevsiminde olmamıza rağmen, müsaadenizle ben bana göre adaylığı muhtemel olan isimleri sıralamak isterim. Zira "aday adayları listesi" çok rahatlıkla il başkanlığından temin edilebilir.

İşte benim Muğla 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti'yi temsil edeceğini düşündüğüm isimler: 

Büyükşehir'e kadın eli değmesi hususunda Muğla'da AK Parti ısrarcı. Kulislere göre, aday çoktan alanda çalışmalara başladı. Tahmin etmek güç değil 27. Dönem Milletvekili Yelda Erol Gökcan. 

Dalaman'a da kadın eli değmesi masada. Muhtemel aday il yönetiminde aldığı görevler ve son seçimde 3. sıra vekil adaylığı ile adından söz ettiren Eylem Tan.

Gelelim erkek adaylara...

En büyük ilçe Milas için aday gösterilecek ismin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevinden aday adaylığı için istifa eden Barış Saylak  olacağını düşünüyorum. 

Bodrum için "27.Dönem Milletvekili Mehmet Yavuz Demir olabilir" kanısını taşıyordum. Kendisi Milas'ı tercih etmiş. Fakat, Barış Bey'i birazcık tanıyorsam "çıkamayacağı potaya girmez" diyorum ve maalesef Yavuz Demir'e Milas adaylığı konusunda düşük ihtimal veriyorum.

Bodrum, sürprize gebe. Mehmet Kocadon'un Cumhur İttifakı MHP Adayı olarak Bodrum'da adı fazlaca zikredilmeye başladı. Kocadon için, ya İYİ Parti ya MHP deniyor. İYİ Parti'nin günün sonunda cumhur ittifakına dahil olacağını, ardı arkası kesilmeyen istifalarla görenlere de kendi adıma hak veriyorum. Bu olasılık masada ve hatta açıklanmasa da arka planda devreye girebileceğinin mümkün olup olmadığı zamanla kendini gösterecektir.

Fethiye'de Turgay Öztürk, Köyceğiz'de Mehmet İlhan, Menteşe'de Eray Çiçek, Marmaris'te Erdal Kandemir, Datça'da Haluk Laçin partileri tarafından aday gösterilirlerse benim açımdan sürpriz olmaz.

Kavaklıdere, Seydikemer, Yatağan, Ortaca ve Ula mevcudunu korur. 

Aday gösterilmesini yüksek ihtimal gördüğüm isimlerin hepsinin AK Parti'yi çok iyi yansıttığını ve şimdiye dek gösterdikleri profilleri ile halk nazarında da yerlerinin sabitlendiğini belirtmekte sıkıntı görmüyorum.

Adaylıkları partilerinin, seçilip seçilmemeleri ise muhakkak milletin takdiri olacaktır. 

Seçim lotosunda kuponumu bu şekilde doldurmuş olayım.

Her ne olursa olsun, Muğla için hayırlı olacak isimler şehrimize nasip olsun! 

Haydi selametle...