Son aylarda hep siyaset ve ekonomi üzerine konuşmaktan artık sıkıldığınızdan eminim. O nedenle gündelik yaşamın ritmine ayak uyduralım bu yazımızda. Önce Dalaman;  Dalaman Havalimanı’na gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 37 oranında artış göstermesi oldukça sevindirici bir gelişme. Bu rakam tüm zamanların rekoru sayılan 2019 yılı verilerinin bile üç puan üstünde olunca daha da fazla mutluluk duyuyor. Tabi ki Dalaman Havalimanı’na inen turistlerin en önemli uğrak noktalarından biri de Fethiye. Tabi ki Fethiyeli turizmciler de bu pastadan daha fazla pay alabilmek için durmak bilmeden çalışıyor. Fethiye Turizm Konseyi’nin son toplantısında ilçenin yurtdışı tanıtımını daha da artırmak için Hollanda, İngiltere ve Almanya Turizm Fuarları’nı yakın takibe almaya karar vermesi de alkışlanmalı...

Dünya Şampiyonası’ndan Caz Festivali’ne Bodrum

Turizm denince Bodrum’dan bahsetmeden geçmek olmaz. 2023 yılı Dragon Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Bodrum’da yarışan tekneler arasında İngiliz Kraliyet ailesinin ünlü yatı Bluebottle da  yer alıyor. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan ilçede bir yandan da "Uluslararası Caz Festivali" heyecanı yaşanacak. Kültür Bakanlığı’nın desteklediği festivali Caz Derneği düzenliyor. Bu yıl 7'ncisi yapılacak festival 15 Haziran'da başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Metreküp Bodrum ile Bodrum Ticaret Odası gibi mekanların ev sahipliği yapacağı festival, 15-25 Haziran'da müzikseverleri ağırlayacak. Teması Cumhuriyet'in 100. yılı anısına "Caz ve Özgürlük" olarak belirlenen etkinlikte, konserlerin yanı sıra "Yaşam Boyu Caz Ödülleri Töreni" ile caz eğitimleri ve söyleşiler de düzenlenecek. Rodos Caz Festivali'nden de karşılıklı sanatçı değişimi yapılacak 7. Bodrum Uluslararası Caz Festivali'nin açılış töreni, 12 Haziran'da basın tanıtım toplantısı ve plaket töreniyle gerçekleştirilecek.

Ortaca’da halı saha futbol turnuvası heyecanı

Bu yıl 26’ncısı yapılacak Ortaca Tarım-Çevre ve Turizm Festivali’nin işaret fişeği olan Mustafa Uğurcan Sarı-Tugay Gebeş Halı Saha Futbol Turnuvası, yarın başlıyor. Yaklaşık 30 gün sürecek turnuvada “35 yaş üstü” ve “serbest grup” olmak üzere iki kategori var. Serbest grup takımları kendi içinde de iki gruba ayrıldı ve ilk düdük yarın akşam gösteri maçıyla çalınacak. Yarının programında tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi kıran kırana geçmesi beklenen üç maç daha oynanacak. Geçmiş yıllardaki coşkunun bu yıl da Ortaca’da gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Muğlalı hem okuyor hem yazıyor

2022 Eğitim İstatistikleri açıklandı ve Muğla’lı kadınlar yüzde 98’e ulaşan okuma-yazma oranıyla kocaman bir alkışı hakettiler. İlk sırada yüzde 99 ile Antalya yer alırken Çanakkale, İzmir ve Denizli’nin ardından Muğla kadınlarda rahatıkla sınıfı geçti. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıp öne onları yazdık ama Muğla’nın erkekleri de yüzde 99,6’lık oranla Antalya ile birlikte Türkiye birinciliğini paylaştılar.