Seyfettin İnce’nin bitmeyen çilesi

Ulaştığımız izlenirlik verilerinden de anlaşıldığı üzere Dalaman’ın en işlek iki ana arterinden biri olan Seyfettin İnce Caddesi ile ilgili bir hafta arayla yaptığımız yayınlarla sadece cadde esnafının değil vatandaşın da sesi olduk. İki kilometre boyunca çalışmaların “bir türlü bitmediği” caddede belki yüzlerce işyeri ve konut yer alıyor. Karşıdan karşıya geçmekte zorlanan insanlar, yaşlılar ve aksayan araç trafiği her yönüyle zarar yazıyor. Yaklaşık 8 ay önce ilk kazmanın vurulduğu ihalenin bitiş tarihi de ayrı bir muamma. Herkes farklı tarihler veriyor. Kimine göre Mayıs ayı... Kimine göre de Mayıs ayında alınacak yeni bir uzatmayla süre daha da uzayacak... Belli ki öngörülemeyen veya hesaplanamayan altyapı sorunları bu gecikmeye neden oluyor. Vatandaş ve esnaf buradaki sorumluluğun Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söylüyor. Biz de caddenin yapım çalışmalarının ne zaman biteceğine ilişkin en net ve doğru bilginin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çok değerli başkanı Osman Gürün’de olduğu düşüncesinden hareketle özel kalem müdürü Murat bey aracılığıyla bir randevu talep ettik. Kendisinden gelecek bilgileri de tüm yalınlığıyla vereceğimizi bir kez de buradan dile getirelim.   

Başıboş can dostlar

Gelelim yerel yönetimlerin bir başka önemli sorununa... Özellikle kırsaldan kente göçüşle birlikte yaşadığımız şehirlerin neredeyse tamamında “başı boşköpekler” fazlasıyla can yakmaya başladı. Yaşamın pek çok alanında olduğu gibi bu sorunda da toplumdan farklı farklı sesler yükseliyor. Özellikle hayvansever aktivistler “katı” tutumlarını sürdürürken yerel yönetimler de en çok bakılamayıp sokağa salınan “can dostlardan” şikayetçi. Herhangi bir kent meydanında “kulağı küpeli” olsa da sürüler halinde dolaşıyor olmalarından toplumun genel bir rahatsızlığı söz konusu. Gün geçmiyor ki saldırıya uğramayan birine televizyon ekranlarında veya gazete ve internet sayfalarında rastlamayalım. Keşke bu can dostların kendi doğal ortamlarına dönüşü sağlanabilse... Çünkü toplum sağlığı için daha güvenli bir şehir yaşamı için veya çocuklarımızın rahatlıkla parklarda ve bahçelerde oynayabilmeleri ya da okula gidebilmeleri için bu konuda önlemler alınmalı. Elbette ki “itlaf” veya “kısırlaştırma” çözüm değil. Belki bizim dışımızdaki ülkeler bu tür sorunları nasıl çözmüş olabilir diye yerel yönetimlerin biraz daha fazla çaba harcaması ve kafa yorması gerekiyor.      

Dalaman Havalimanı yeni sezonu yarın açıyor

Geçtiğimiz yıl turizmde pandemi handikapını kapatan Muğla, görünen o ki bu sezona da hızlı bir başlangıç yapacak. Sektör temsilcileri rezervasyonlarda şimdiden yoğunluk yaşanmaya başladığını söylüyor. Doğa harikası koylarıyla misafirlerine unutamayacakları bir tatil sunan Muğla'ya, ilk uçağın 17 Mart'ta Dalaman Havalimanı’na ineceği belirtildi. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan’ın verdiği bilgiye göre yaklaşık 2 milyon koltuk Dalaman Havalimanı'na arz edildi. Bu koltuklarda aslan payı Birleşik Krallık'ta.   

1 milyon 280 bin kişilik bu potansiyeli, 252 bin kişi ile Rusya, 133 bin kişi ile Ortadoğu ülkeleri ve  335 bin kişi ile diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Muğla’dan spor

Haber 48 Gazetesi olarak bundan böyle Muğla’daki spor aktivitelerine daha fazla yer vermeye başladığımızı sizler de gözlemliyorsunuzdur. Sporda “itici” gücün futbol olduğunu biliyoruz. İki haftadır Haber 48 ekranlarından yayınladığımız 1000a Yapı Ortaca Belediyespor maçlarına gösterilen yoğun ilgiden fazlasıyla memnunuz. Bu motivasyonumuzla Pazar günü oynanacak Marmaris Gençlikspor maçının canlı yayınına hazırlanırken artık her Salı ve Cuma günleri sizleri Muğla’daki tüm spor aktivitelerinden  haberdar edeceğimiz yayınlarımız da başlayacak. Sadece futbol değil, basketboldan voleybola, güreşten su sporlarına “spor hayattır” mottosuyla karşınızda olacağız. 

Yetenek tarama testleri

Söz spordan açılmışken dün ajansa düşen bir haberin içerğinden duyduğumuz memnuniyeti de sizlerle paylaşalım isteriz.

2022-2023 eğitim öğretim yılı üçüncü sınıf öğrencileri yetenek taraması testleri Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve spor uzmanları tarafından yapılmaya başlandı. Böylece, öğrencilerin sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi amaçlanacak. Proje çerçevesinde hedef sayıları 11 bin 500’e ulaşan üçüncü sınıf öğrencisinin spora yatkınlığını keşfetmek olacak.