Aday adayları
14 Mayıs Pazar günü  sandığa gidecek olan ülkemizde gözler daha çok “cumhurbaşkanlığı” seçimine yönelmişken 28’nci dönem milletvekilliği için de tüm partilerde “aday adaylığı” için başvurular peşi peşine geliyor. Ortaca’dan eğitimci Uğur Akın Şahin’in yanı sıra Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün ve Fethiyeli genç bir avukat olan Emine Seher Girgin’in yine Ak Parti’den, Fethiye eski Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nin İyi Parti’den Demokrat Parti Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu’nun da CHP kontenjanından “aday adaylığı” başvurusu yapmalarının ardından Muğla siyasetinde Seydikemer ve Fethiye’nin ağırlığının olacağı yönünde açıklamalar göze çarpıyor. AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, Beyazay Derneği Başkanı Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı Ak Parti’den, Muğla Barosu eski başkanlarından Cumhur Uzun da CHP’den “aday adayı olarak dikkat çeken isimler arasında. DEVA Partisi’nden de 10 isim; Çetin Tatlı, Serkan Özçelik, Fatma Özalp Ak, Nazım Çelik, Süleyman Demirtaş, Mehmet Billoler, Nesrin Çoban, Bilal Baykan, Emre Tepecik ve Mehmet Ali Atabay, aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler oldu. 

Turizm sezonu başladı

Ne mutlu bize ki Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerini barıdıran bir coğrafyada yaşıyoruz. Dün bu sütunlarda Dalaman Havalimanı’na ilk turist kafilesinin ineceğinden bahisle artık turizm sezonunun açıldığına işaret etmiştik. Bugün de konaklama sektörünün temsilcilerinin sesi olalım istedik. Muğla’nın Marmaris ilçesindeki oteller son hazırlıklarını yaparak misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Biliyorsunuz bir süredir depremzede vatandaşlarımıza kapılarını açan oteller gösterdikleri özveriyle zaten sınıfı geçmişler ve alkışı fazlasıyla haketmişlerdi. Şimdi onlar için ülke ekonomisine katkı sunma zamanı. Bu anlamda konuştuğumuz pek çok sektör temsilcisinin benzer düşüncelere sahip olduğunu gözlemlediğimizi söyleyebiliriz. Şöyle ki; “deprem öncesine kadar geçen yıla göre hatta 2019 sezonundan çok daha iyi rezervasyon almıştık. Ama tabii depremin olmasıyla beraber çok kabul edilebilir bir şekilde ciddi şekilde tüm destinasyonlarda bir rezervasyon düşüşü oldu. Ama son on beş, yirmi günlük süreçte yavaş yavaş toparlanma başladı" diyen pek çok sektör temsilcisi oldu. 

Öncelik İngilizler ve İranlılarda

Onlar için tekrardan canlanma ve  ülke ekonomisine katkı sağlama zamanı geldi. Tahminler de bu yıl yabancı misafir sayısının artacağı yönünde. Otellerin çoğunda tadilatlar bitmiş ve öncelikle İngilizler geliyor. Yaklaşan  Nevruz Bayramı ile birlikte İranlıların rezervasyonları da  artarak devam ediyor.